HTML

ismerős valahonnan

Meghallgatom, megszeretem, megírom, ti is meghallgatjátok, megszeretitek, de nem írjátok meg, mert az lenne milyen már.

Friss topikok

  • Faby: Tudtam, hogy ismerős valahonnan, most már a forrását is ismerem, köszönöm. De! A "megfolytotta" mi... (2019.06.27. 16:56) Spanyolviasz: Walk Like James (The Four Seasons + Bon Bon)
  • tkábeles: Ákos dalai nem csak dalszövegek,hanem versek is. Általában versírás közben az ember nem a betűkre ... (2010.05.22. 10:25) Eszperente messiás
  • SLACÓ: ...akárki volt, gyenge dolognak tartom a COHIBA szivarok gyűrűjének szín- és forma világát konvert... (2010.03.23. 22:00) Friss vér
  • Bögrecast: Datarock interjú, itt és most www.radiobogre.com/index.php/adasok/34-interju/227-datarock-interju (2009.05.29. 13:21) Fa-Fa-Fa Heads (Talking Heads + Datarock)
  • Bögrecast: Datarock interjú, itt és most www.radiobogre.com/index.php/adasok/34-interju/227-datarock-interju (2009.05.29. 13:20) Datarock 'n' roll (update)

Hot Summer (Hot Summer) (The Young Knives + Monrose)

2008.01.29. 13:05 bakfitty

Na, már az ilyenekért megéri a modern világban, hogy pár gombnyomásra ott van egymás mellett a német VIVA és az MTV2. És hogy át kell szörfölni mindketten, hogy odaérjek a VH1 Classicra (Beat Club Perfomance maratont a népnek!), de ez már más téma.



A Brit szigetekről indult posztpunk-újraélesztésnek voltak olyan együttesei, amik marhára tetszettek, és voltak, amiket messziről elkerültem. A Franz Ferdinand, a Futureheads, a Maximo Park mind olyan zene amire lehet pattogni meg örömködni, az amerikai vonulatot képviselő morózus Interpollal meg Walkmennel szemben. Szóval a britekben megvolt nagyon erősen ez a visszatekintés a nyolcvanas évekbeli csilingelős gitárpopra (itt muszáj megemlíteni a skót Edwyn Collins bandáját, az Orange Juice-t) és mellesleg kurva jól lehetett rájuk táncolni. Erre megjelent a Young Knives, ez a három elképesztően csúnya, hivatalnok arcú és öltözködésű oxfordi neurotikus, és halálba idegesítenek. Hiába volt a producerük ugyanaz az Andy Gill, aki az első Futureheads albumnál huzogatta a potmétereket és nem mellesleg a nagy előd Gang Of Four tagja volt, ha egyszer a Young Knives modus operandija abból állt, hogy sikálják azt a szerencsétlen gitárt nonstop, és az egész számból csinálnak refrént. Huxley írt ugye a kondícionálásról a Szép új világban, na a Voices of Animals and Men albumról szedett egyik kislemez, a Weekends and Bleak Days (Hot Summer) többszörös hallgatása simán angol prolira mossa az ember agyát. Mondani se kell, az NME és az MTV2 szarrá hájpolta őket.



Aztán három megállóra az MTV2-től, a német popzene génkezelt gyöngyszemeinek sikerült felidézni bennem a Young Knivest. Ez volt a Monrose és a Hot Summer c. számuk, ami semmiben sem különbözik az europop alsó bugyraiból zenetévékre kerülő többi szarságtól, azzal a kivétellel, hogy a refrént mintha egy az egyben az idegbeteg angoloktól nyúlták volna, ugyanazzal a hülye hangsúllyal. Az, hogy ez valami tudatos döntés volt a műanyaglány-gyárban hogy elkapják a posztpunk hullámot, nyilván fel sem lehet tételezni. Talán valami alulfizetett dalszövegíró nagy Young Knives rajongó? Vagy sikerült pontosan ugyanúgy megénekeltetnie ezekkel a lányokkal azt a meleg nyarat? A döntés joga nálatok.

Szólj hozzá!

Címkék: mp3 zene viva franz ferdinand gang of four interpol monrose maximo park young knives mtv2 the futureheads walkmen orange juice

A bejegyzés trackback címe:

https://ismerosvalahonnan.blog.hu/api/trackback/id/tr62316216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása