HTML

ismerős valahonnan

Meghallgatom, megszeretem, megírom, ti is meghallgatjátok, megszeretitek, de nem írjátok meg, mert az lenne milyen már.

Friss topikok

  • Faby: Tudtam, hogy ismerős valahonnan, most már a forrását is ismerem, köszönöm. De! A "megfolytotta" mi... (2019.06.27. 16:56) Spanyolviasz: Walk Like James (The Four Seasons + Bon Bon)
  • tkábeles: Ákos dalai nem csak dalszövegek,hanem versek is. Általában versírás közben az ember nem a betűkre ... (2010.05.22. 10:25) Eszperente messiás
  • SLACÓ: ...akárki volt, gyenge dolognak tartom a COHIBA szivarok gyűrűjének szín- és forma világát konvert... (2010.03.23. 22:00) Friss vér
  • Bögrecast: Datarock interjú, itt és most www.radiobogre.com/index.php/adasok/34-interju/227-datarock-interju (2009.05.29. 13:21) Fa-Fa-Fa Heads (Talking Heads + Datarock)
  • Bögrecast: Datarock interjú, itt és most www.radiobogre.com/index.php/adasok/34-interju/227-datarock-interju (2009.05.29. 13:20) Datarock 'n' roll (update)

Black Kids (dühös verzsön)

2008.07.16. 13:55 bakfitty

Rájöttem miért piszkálja valakinek annyira a szemét a hype: irigyek. Irigyek, hogy nem ők hallottak valakiről először, hogy valaki már elmondta az abszolút véleményt egy bandáról, és dühösek, hogy ehhez már nem lehet semmit hozzátenni, maximum a hype-ot felemlegetni. A hype nem faktor, főleg hogy lassan több indie felfedezett lesz a világon, mint molekula egy hajszálban, mindenki találhat magának valami imádnivalót, amit aztán valaki utálnivalónak titulál, mert nem ő vette észre először. A Quart szerint a Black Kidset hatalmas, "szemérmetlenül nagy hype" veszi körül.

 

Ami körülbelül abban ki is merül, hogy tavaly a P4K a Black Kids ingyenesen letölthető négyszámos kislemezét magához képest agyondícsérte, aztán pedig műgonddal követett minden hírt a floridai együttesről. A Rolling Stone megkajálta, a CMJ is, az NME-nek is tetszett. Én annó, hát persze, hogy annak a cikknek a hatására, leszedtem Myspace-ről mind a négy számot, és volt nagy vigadás, mert a Wizard of Ahhhs EP tényleg jó volt. Annyira, hogy amikor idén megláttam az MTV2-n az I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How To Dance With You klipjét, még jobban megörültem, hogy sikerült kezdeni valamit magukkal. Aztán meg kicsit legörbült a szám, mert a klip nagyon-nagyon ciki lett, és Bernard Butlernek, a Suede egykori gitárosának produceri munkája kicsit lesmirglizte az EP kivillanó éleit. Aztán rájöttem, hogy hülyeség.

Mert pont ez az a rutin, amibe a sajtó és a közönség beletaszít minden hirtelen-megjelent együttest, az olyanokat, mint például az Arctic Monkeys vagy az Arcade Fire, Clap Your Hands Say Yeah! vagy épp a Franz Ferdinand. Amikor az Arctic Monkeys és a FF album kijött, a fórumokon sírtak a rajongók, hogy mi a túrónak kellett felvenni megint a számokat. Amikor az első CYHSY! megkapta a jó pontját a P4K-tól, el kellett kezdeni utálni. Ugyanezt a cipőt járja most a Vampire Weekend, már annyira megjárta a csúcsot mindenhol, hogy unalmas lesz dícsérni. Kezdjük el szidni. Már bocsánat, de ez egy nagy lófasz. Nincsen olyan, hogy hype, csak lusta újságírók.

Ehh. végül is nem sikerült írni a Black Kidsről sokat. Szimpatikusak. Kedvesek. Fülbemászóak. Jók. És az énekest Reggie Youngbloodnak hívják, ami a legbetyárabb kalóznév.

Black Kids - Hurricane Jane

Szólj hozzá!

Címkék: mp3 zene hype radar black kids partie traumatic

A bejegyzés trackback címe:

https://ismerosvalahonnan.blog.hu/api/trackback/id/tr64567596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása