HTML

ismerős valahonnan

Meghallgatom, megszeretem, megírom, ti is meghallgatjátok, megszeretitek, de nem írjátok meg, mert az lenne milyen már.

Friss topikok

  • Faby: Tudtam, hogy ismerős valahonnan, most már a forrását is ismerem, köszönöm. De! A "megfolytotta" mi... (2019.06.27. 16:56) Spanyolviasz: Walk Like James (The Four Seasons + Bon Bon)
  • tkábeles: Ákos dalai nem csak dalszövegek,hanem versek is. Általában versírás közben az ember nem a betűkre ... (2010.05.22. 10:25) Eszperente messiás
  • SLACÓ: ...akárki volt, gyenge dolognak tartom a COHIBA szivarok gyűrűjének szín- és forma világát konvert... (2010.03.23. 22:00) Friss vér
  • Bögrecast: Datarock interjú, itt és most www.radiobogre.com/index.php/adasok/34-interju/227-datarock-interju (2009.05.29. 13:21) Fa-Fa-Fa Heads (Talking Heads + Datarock)
  • Bögrecast: Datarock interjú, itt és most www.radiobogre.com/index.php/adasok/34-interju/227-datarock-interju (2009.05.29. 13:20) Datarock 'n' roll (update)

Spanyolviasz: Dog Action (The Human League + George Michael)

2008.02.19. 19:09 bakfitty

Mindenki kedvenc ciprusi lájtdrogos énekesébe valamikor az ezredforduló környékén belecsapott a villám. Az Older album felemás sikere után, két lemez között kiadta a Shoot The Dog maxit, ami egy időben teljesen kikerülhetetlen volt, hiszen mindenkinek muszáj volt megjegyeznie, hogy "úristen, beszól mindenkinek, eöööö, oáááá", másrészt meg az MTV agyoncenzúrázta a klippet, amiben ugye arról énekelt, hogy nagyon szeret füvezni, meg hogy le kell lőni Tony Blairt, aki Bokor Gyuri kutyája. Lelke rajta, de lehet ezt kevésbé tulok módjára is. A szám, és főleg az alapja mindenesetre vicces volt, még ha hallgatható annyira nem is: hiányzott belőle az igazán faszán ismételhető refrén, vagy ha a "That's why I'm always getting stoned, yeah!" annak számított, akkor simán elrepült a fejem fölött.


Pár évvel később, tökvéletlenül kezdtem el hallgatni a Human League Dare! című lemezét (néha belémcsap, hogy MINDENT pótólni kell a popzene legalább elmúlt 30 évéből), és azon az utolsó előtt szám, a Love Action (I Believe In Love) egy-az-egyben a Shoot The Dog. Nyilván teljesen legálisan persze, de akkor is kiakasztó, hogy hallasz egy elviselhető George Michael számot, és kis kutatómunka után rájössz, hogy ezt már megírták 20 éve minimum. GM ráadásul nem utoljára játssza ezt el, de erről majd még egy későbbi Spanyolviaszban.


A szám ugye tökugyanaz, de érdemes nézni, hogy mennyire jobban áll a nyolcvanas évek hideg férfihangja, Phil Oakey jóvoltából, ehhez a kőkorszaki szintipophoz, mint GM álfánki duruzsolása, meg agyonfilterezett-magasra hajlított vokálja.

Szólj hozzá!

Címkék: mp3 zene spanyolviasz human league george michael dare love action shoot the dog phil oakey

A bejegyzés trackback címe:

https://ismerosvalahonnan.blog.hu/api/trackback/id/tr76346058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása