HTML

ismerős valahonnan

Meghallgatom, megszeretem, megírom, ti is meghallgatjátok, megszeretitek, de nem írjátok meg, mert az lenne milyen már.

Friss topikok

  • Faby: Tudtam, hogy ismerős valahonnan, most már a forrását is ismerem, köszönöm. De! A "megfolytotta" mi... (2019.06.27. 16:56) Spanyolviasz: Walk Like James (The Four Seasons + Bon Bon)
  • tkábeles: Ákos dalai nem csak dalszövegek,hanem versek is. Általában versírás közben az ember nem a betűkre ... (2010.05.22. 10:25) Eszperente messiás
  • SLACÓ: ...akárki volt, gyenge dolognak tartom a COHIBA szivarok gyűrűjének szín- és forma világát konvert... (2010.03.23. 22:00) Friss vér
  • Bögrecast: Datarock interjú, itt és most www.radiobogre.com/index.php/adasok/34-interju/227-datarock-interju (2009.05.29. 13:21) Fa-Fa-Fa Heads (Talking Heads + Datarock)
  • Bögrecast: Datarock interjú, itt és most www.radiobogre.com/index.php/adasok/34-interju/227-datarock-interju (2009.05.29. 13:20) Datarock 'n' roll (update)

Könyörgöm! (Pilooski + Madcon)

2008.08.30. 11:55 bakfitty

Semmi nem idegesít jobban, mint a pofátlan, egyértelmű, szigorúan profitorientált nyúlás.

És idén a legjobban a Madcon húzása idegesít. Szóval van a Frankie Valli & The Four Seasons-nek egy száma a Beggin', ami önmagában is nagyon jó, de egy Pilooski fedőnevű arc olyan editet rittyentett belőle, hogy Sarola is elismerően csettintett utána, és követelte, hogy a létező összes adathordozójára tegyem fel. Én is nagyon szeretem, sokkal invenciózusabb, mint az a nyamvadt Elvis remix volt pár éve. Emlékszik valaki arra, hogy azt ki követte el? Valami holland volt asszem.

Mióta létezik igazából hatékony és professzionális fájlcsere, a gépek előtt ülő júzerek megbolondultak attól, ha valami nagyon híres szám struktúráját megbolondították, le merem fogadni, hogy a Napster és Kazaa forgalmának egy jókora szeletét a mash-upok tették ki. Nem szégyen az, nekem is megvan még a Soulwax Beatles + Kraftwerk mashupja, és még mindíg szórakoztat. De a mash-up kilépett a sötétségből, a Soulwax után egyre több potmétermágus adott ki hivatalosan mashup albumokat (megjegyzés: könyörgöm, senki nem mondja ezekre hogy bootleg, mert megőrülök), A-Trak tavaly kihozta a Dirty South Dance-t, ami összehegesztett rapet és elektrót, LCD Soundsystemet és Gwen Stefanit, Morodert és M.I.A.-t, ésatöbbi. És volt még Greg Gillis, aki meg frankón koncertezik is a Girl Talk néven kiadott albumaival. A mashup őrület egy idő után elmúlt, és átvették helyüket a (re)editek, amiket igazából nem tudok definiálni, még annyira se, hogy mi a különbség egy edit és egy remix között. Talán az, hogy az edit csak és kizárólag a szám részeiből dolgozik, de ebben sem vagyok biztos. Szóval egy egész szubkultúra épült már az editekre, megjelentek olyan arcok is a színtéren mint a nemrég nálunk járt Todd Terje vagy Prins Thomas különböző álneveken, Peter Visti is nagyon jókat csinált, az ő Chris Rea editje a legjobb a világon, majd feltöltöm egyszer, de megjelent a színtéren a francia Pilooski is, méghozzá Beggin' editjével iszonyatosan sikeres volt bizonyos körökben, még az olyan kérgesszívű hipszterek mint én is ropták rá.

Erre jön a norvég Madcon nevű rapduó és beleszarik a müzlimbe. Nem elég, hogy egy az egyben átveszik a Beggin' editjét, de még Frankie Valli szívenszúrt hangját is eltűntetik belőle úgy, hogy feléneklik újból. Ami kit zavarna, szabadság van, tegyék amit akarnak. De legalább ne legyenek úgy sikeresek, hogy egyszer sem említik meg Pilooski nevét! Grrrr!

Frankie Valli & The Four Seasons - Beggin' (Pilooski edit)

Madcon - Baggin'

7 komment

Címkék: mp3 zene frankie valli madcon pilooski beggin

A bejegyzés trackback címe:

https://ismerosvalahonnan.blog.hu/api/trackback/id/tr22639802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zenit · http://www.pestmost.hu 2008.09.18. 02:41:42

ezzel egyetértek.
pilooski remixe egyszerűen zseniális, a madcontól pedig a hideg futkos az öklömön, hogy leverjem ezeket a rohadékokat.
pocsék, undorító, és ráadásul nem is pilooski miatt.

én azért vagyok idegbeteg, mert a sok hülye majom majd "madcon"-ként azonosítja a beggin'-t és nem frankie valli & the four seasons-ként.

a remixeknek van értelme (ajánlom a sampled! című válogatássorozatot, amiből kiderül, hogy az elmúlt húsz év zenei zsenialitásai mind-mind lopottak :D), de az egy-az-egyben nyúlásnak nincs.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.09.18. 10:54:32

tanulságos még a daft punk sample gyűjtemény, a discovered covered, ott is kibújik néhol a szög a zsákból.

Anna · http://www.youtube.com/watch?v=54On0uLtdJc 2008.09.22. 22:19:03

Akkor most mi a lenyúlás?
Ez a dal önmagában is jó, az eredetije ma is megállja a helyét.
Csak most fedezték fel sokat.Mindenki a 60-as évekhez nyúl vissza és torzítja az eredetiben is kiváló zenéket.:(

suefo · http://www.manamana.hu 2008.10.01. 15:44:01

bakfitty: Nem'tom mi a problémád a bootleg kifejezéssel. Két különböző zenéből származó részek (mondjuk vokálsáv és zene) összekeverésére használják, teljesen bevált forma. A mash up nagyjából ugyanez, de általában több összetevő esetén. A re-edit meg annyival különbözik a remixtől, hogy a készítője nem kapja meg a sávokat, így vágásokkal operál leginkább.

Anna: amit a Pilooski csinált az nem lenyúlás, csak újraértelmezés, felújítás, a Madcon viszont igen..

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.10.01. 15:49:30

csak azért, mert ugye a koncertfelvételeket is bootlegeknek szokták hívni (pl. Bob Dylan's Bootleg Series) és ezért nagyon zavaró. gondoltam, hogyha már a bootleg és a mashup ugyanazt jelenti, akkor ne használjunk olyat, ami mást is jelent.

a re-editekhez meg kösz, így egy szakmabelitől hallani megnyugtató.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.10.01. 15:50:22

Anna: ezért tettem ki a két borítót, nézd meg, hogy ki kinek mennyi riszpektet ad.

zenit · http://www.pestmost.hu 2008.10.02. 01:27:42

Mindenesetre kurva nagy az öröm, mert Pilooski Budapesten játszik december 26-án! :)
A világ egyik legjobb karácsonyi ajándéka ez.
(még mielőtt bárki kérdezné: a myspace oldalán van kint)
süti beállítások módosítása