HTML

ismerős valahonnan

Meghallgatom, megszeretem, megírom, ti is meghallgatjátok, megszeretitek, de nem írjátok meg, mert az lenne milyen már.

Friss topikok

  • Faby: Tudtam, hogy ismerős valahonnan, most már a forrását is ismerem, köszönöm. De! A "megfolytotta" mi... (2019.06.27. 16:56) Spanyolviasz: Walk Like James (The Four Seasons + Bon Bon)
  • tkábeles: Ákos dalai nem csak dalszövegek,hanem versek is. Általában versírás közben az ember nem a betűkre ... (2010.05.22. 10:25) Eszperente messiás
  • SLACÓ: ...akárki volt, gyenge dolognak tartom a COHIBA szivarok gyűrűjének szín- és forma világát konvert... (2010.03.23. 22:00) Friss vér
  • Bögrecast: Datarock interjú, itt és most www.radiobogre.com/index.php/adasok/34-interju/227-datarock-interju (2009.05.29. 13:21) Fa-Fa-Fa Heads (Talking Heads + Datarock)
  • Bögrecast: Datarock interjú, itt és most www.radiobogre.com/index.php/adasok/34-interju/227-datarock-interju (2009.05.29. 13:20) Datarock 'n' roll (update)

XTC Area (XTC + The Futureheads)

2008.02.01. 20:07 bakfitty

Oké, ez elég egyértelmű, de azért ennyit megér. Az XTC az egyik legjobb angol együttes a popzene történelmében, a maga nemében tökéletes dalokkal, sőt albumokkal. Most lehet verekedni, hogy melyik korszakuk volt a legjobb, a kezdő ideges, sikamikálós punk utáni hangzás a hetvenes évek végén, a középső pattogós popzene vagy a már nyolcvanas évek második felébe hajló vidéki tájképeket megidéző majdnem-folkja. Szerintem mindhárom kiállja az idők próbáját. De ha valaki csak bele akar kóstolni az XTC-be, ott van a Fossil Fuel kislemez-gyűjtemény, ami teljesen hibátlan.



A Generals and Majors éppenséggel a középső korszak gyümölcse, a Black Sea album egyik fő kislemeze volt, és nagyon viccesen előképezi azt a fajta zenét, ami 2000 körül az olyanokkal, mint a Kaiser Chiefs újra visszajön. Azzal a különbséggel, hogy a Kaiser Chiefs az egy izzadtságszagú szar.



Úgyhogy nem is annyira meglepő, hogy a Futureheads két album között kihozta egy az egyben ugyanezt a számot, csak Area névvel. Én imádom őket amúgy, mindkét lemezük (The Futureheads, News & Tributes) zseniális, de amikor a két album közé beékelték az Area-t, teljesen odáig voltam. A saját magukról elnevezett első lemezen még az ilyen szögletes punkdalok uralkodtak, és megvolt az esély, hogy a következőre már elfáradnak, fejlődnek, érdektelenek lesznek, stb. És akkor kijött az Area, ami őszintén szólva sokkal jobb volt, mint amire számítani lehetett, fasza szónélküli refrén, pontosan eltalált ritmika (nagyon el lett találva, hogy mikor kell beindulni és leállniuk) és jól lehetett ordibálni rá, hogy tödöp-tödödöp. Csak kár, hogy a legjobb tulajdonságait az XTC-től veszi. Ettől nem kezdtem el a Futureheadset utálni, mert ők nagyon tudatosan ebből a 70/80as évek hangzásból táplálkoznak - könyörgöm, az egész karrierjük abból állt, hogy az XTC Making Plans For Nigel-jét játszották felgyorsítva, plusz még volt egy borzongató Kate Bush feldolgozásuk is, a Hounds of Love - így az esetükben ez nem véletlen vagy pofátlanság, hanem tiszteletadás.

1 komment

Címkék: mp3 zene xtc kaiser chiefs area kate bush the futureheads hounds of love making plans for nigel generals and majors

A bejegyzés trackback címe:

https://ismerosvalahonnan.blog.hu/api/trackback/id/tr74321402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása