HTML

ismerős valahonnan

Meghallgatom, megszeretem, megírom, ti is meghallgatjátok, megszeretitek, de nem írjátok meg, mert az lenne milyen már.

Friss topikok

  • Faby: Tudtam, hogy ismerős valahonnan, most már a forrását is ismerem, köszönöm. De! A "megfolytotta" mi... (2019.06.27. 16:56) Spanyolviasz: Walk Like James (The Four Seasons + Bon Bon)
  • tkábeles: Ákos dalai nem csak dalszövegek,hanem versek is. Általában versírás közben az ember nem a betűkre ... (2010.05.22. 10:25) Eszperente messiás
  • SLACÓ: ...akárki volt, gyenge dolognak tartom a COHIBA szivarok gyűrűjének szín- és forma világát konvert... (2010.03.23. 22:00) Friss vér
  • Bögrecast: Datarock interjú, itt és most www.radiobogre.com/index.php/adasok/34-interju/227-datarock-interju (2009.05.29. 13:21) Fa-Fa-Fa Heads (Talking Heads + Datarock)
  • Bögrecast: Datarock interjú, itt és most www.radiobogre.com/index.php/adasok/34-interju/227-datarock-interju (2009.05.29. 13:20) Datarock 'n' roll (update)

Eurovízió 2008 élőben

2008.05.24. 20:23 bakfitty

Először is szeretném kipróbálni, hogyan fog nekem ez működni.



20:22 - Sarola még nincs itthon, én a Kleerup albummal meg az új Ratatattal melegítek, Sebastien Tellier kivételével fingom sincs, hogy kik lesznek az előadók. Remélem megint lesz egy Hiro Nakamura-klón és egy elképesztő ukrán drag queen.

20:27 - Sarola még mindig sehol, női perspektíva nélkül el sem fogom kezdeni.

20:30 - Ha valaki ezt olvassa, kommenteljen már legalább annyit, hogy "első".

20:48 - Odakapcsolok az m1re, ahol éppen Szulák Andrea kifejti, hogy szerinte nincs eredeti produkció ma este. "Nem én vagyok a tömeg." Novodomszky Éva rövidszoknyában, Malek Miklós szakért, Csézy meg sajnálkozik.

21:00 - Kezdünk, hála az égnek. Sarola is megérkezett a mogyival.

21:01 - Ééés igen, Hiro Nakamura visszatért!

21:03 - Már két perce megy de már nyakig vagyunk a leszbikus szimbólukban és az europopban. Tiszta Army of Lovers.

21:08 - A két műsorvezetőnek képregényhős neve van, meg se próbálom leírni. Már el is kezdenek inni, miután láttuk, hogy 25 előadás lesz, mi is kinyitnánk a bort.

21:09 - Első performansz: Románia. Sarola szerint nagyon feszül a fiú kukija a nadrágban. Mire belép az énekbe a nő, már olyan mint egy Eros Ramazotti szám. Nem is, Sarah Brightman & Andrea Boccelli elég erős utánérzése.

21:13 - Az angol Andy Abraham úgy néz ki, mint Daniels a Drótból. Annál kicsit többet mozog lábbal. Erőlködős konzervfánki, körömcipős álgitárosnővel. Ha az angolok tavaly égtek le, akkor nem tudjuk, hogy ez micsoda. "Tetszik a színpadkép, csak ne lennének benne ők." Hát ilyen szeretne lenni a Back II Black.

21:17 - Albánia. Meglepően gyorsan váltanak színpadképet, az angolok alatt benettonszínek mentek, most megy egy hatalmas szív a háttérben. Túlburjánzó szívek. Sarola félelemből rátenyerelt a távirányítóra. A zene egyszerre Toni Braxton meg kamerafelé nyúlkáló himnikus keleteurópai rock. Dallam alig.

21:20 - A német No Angels jön, asszem feltehetnénk a vizet a virslinek. Milyen fura, hogy négy különböző hajszínű lány alapított együttest. A mikrofonfejű lány hangja borzalmas. Sugababes mozdulatok. "Valami csak lesz, ami elviselhető!" Ez rettenetes, azt hittem ez a fajta slágerírás kihalt tíz éve.

21:24 - Szegény örmény lánynak már a felénél kiesik a füles. Kell neki JLoként fejet rázni. Most ért Örményországba a latinhullám?

21:28 - Bosznia-Hercegovinától Sarola arca lefagyott. A színpadképet kicsit bajos leírni, mintha a Gogol Bordello agyában járnánk. Sarola szerint Besenyő Pista a faszi mozgása. Az ilyen számokra mondanák a nyugdíjasok, hogy bohókás. Elvileg arról szólt, hogy az emberek nem a majmokból keletkeztek, hanem a szerelemből.

21:31 - Kapcsolnak a belvárosba. Szusszanunk.

21:33 - Ojvé, Izrael. Dana International a zeneszerző, halljuk a travidiszkót. Travik helyett melegbrigád. Egy deltás ezüstmellényes fiatalember énekel félig angolul félig héberül. Negyvenéves izraeli nők ezrei pityeregnek.

21:37 - Vasbeton Finnországból. Lordi után határozott visszalépés, nekik legalább voltak vicces álarcaik. Én nem adnám az arcom a hajmetálhoz 2008-ban. Legalább a nyelv illik ehhez. Hiába van közöttük kopasz meg bőrszíjfelsős, ezek az emberek elfutának egy igazi goblin elől.

21:40 - Horvátország. Egy öregember! És még egy! És még egy! A horvát Los Del Rio hangszerekkel! A legöregebb rövid kiáltványt intéz a közönséghez, mi sajnos egy mukkot sem értünk. "A táncoslány mintha eltévedt volna és keresné az utat kifelé, de méterenként megállna táncolni." Borosüvegeken klimpíroznak. Az öreg bácsi eldobja a botját és szkreccsel a gramofonon. Magyarország megadja a 10 pontot.

21:44 - Lengyelország egy robotot küldött. A lengyel lányok amúgy szépek, de Isis Geenek egyrészt hatalmas senkiföldje van a nyaka és a melle között, másrészt a szája körül sincs minden rendben. "Talán pasi?" Hú de rossz, ez a legrosszabb eddig. Miért kell angolul énekelni? Miért kell úgy csinálni, mint Celine Dion és Christina Aguilera? Kinek kell ez? Mi végre van ez? "Sokba került ez Lengyelországnak, hogy ez a nő bekerüljön!"

21:48 - Izlandi diszkó! Ez így jól hangzott Gundel Takács szájából, de ez rettenetes populáris teknódiszkó. Sarola most szól, hogy kint tüzijáték van, hát lehet, hogy inkább azt, mint ezt. Euroband a nevük? Báh.

21:52 - Török zene népzenei hatások nélkül. "Már nagy lépés, hogy nem süküdüm." Jellegtelen tucatrock, bár nagyon szimpatikusak a tagok, tudják hordani a gitárt.

Hát sosem lesz reklám? A Zöld szobát nem kommentálom inkább.

21:59 - Portugália. Végre nem egy droidnő, hanem egy duci gót, addig jó, amíg portugálul susog, de aztán Vangelis utódja bezavar. Bombasztikus, egy antik görög musicalből lopott háttérénekesekkel.

22:02 - Lett kalóz novelty band. Na EZ az Army of Lovers, visszaszívom az elejéről. Szőrös férfiak és csöcsök. Az egyik a gatyájába dugja a mikrofont, hogy a pisztolyaival hadonásszon. "Látszik, hogy a nő aerobikos, abban jó." Hova van innen tovább nekik? Meghódítják a kalózpiacot?

22:07 - Svédek, végre. "Ez a nő szürke. A színe. Szürke." Mozogni sem tud. www.awfulplasticsurgery.com Sajnos a zenéről semmilyen mértékben nem tudunk beszélni, mert már megint nincs. A svéd popipar tonnányi tehetséges embert termel, miért nem lehet csak úgy random egyet hívni egy Cher-klón helyett?

22:10 - A dán versenyzőt az ifjúságvédelem érdekli. "Szerintem legyél rendőr." Ez a hózentrógeres srác képes volt a szövegeibe az összes, ismétlem összes popzenei közhelyet belepréselni. Sarola szerint direkt, én is a posztmodern kísérlet felé hajlok. Celebrate good times come on all night long yeah i feel alright celebrate baby.

22:13 - Grúz vak énekesnő. Ha egy zongorával vagy egy vonósnégyessel teszik ki, akkor tuti befutó a békedala, így viszont borzalmas. Ráadásul a háttértáncosokat és őt is valami fétisruhába bugyolálták. Mire ezt legépeltem Sarola szólt, hogy elhúzott egy kendő előttük és levedlették a ruhát. Keressük a mentalistát.

22:18 - Ani Lorak Ukrajnából. Nem ő volt az örmény? Sarola szerint ez a Danii Minogue klip élőváltozata. Szerintem végre egy eye candy. Nekem tetszik, de az asszony szerint elfogult vagyok. Tényleg nem rossz amúgy, eleget mozognak, hogy ne figyeljek a zenére.

22:22 - Sebastien Tellier! Na pontosan olyan, mint amilyet akartam. Holnap úgyis tele lesznek vele a blogok, szóval majd youtube-on meg lehet nézni. Nyerni fog.

22:26 - Ezután mihez kezd Azerbajdzsán? Fasza ország lehet, herélt hangú angyalokkal és metál cuccban trónoló Meat Loaf utódokkal tele. Ez is hajmetál, csak ők nem foglalkoztak a hangszerekkel. Leszbikus angyalszex! Mellrelocsolás kupából! "Azerbajdzsán így képzeli a bűnös európai életet." Meat Loaf juniort is kiherélik, fehér ruhára vált, és együtt sikítanak a végén.

22:30 - Görög versenyző, már megint egy csinibaba aki férfiakan tapos. Ugorjunk.

22:33 - Spanyolok is novelty bandben utaznak. Csikizzünk egymással. Mi inkább csöndben ülünk és szörnyülködünk. "Ha én ezt mégegyszer meghallom, meghalok." A közönség fújolt, gyorsan el is vágtak.

22:37 - Az idei szerb ugyanolyan mint a tavalyi szerb, csak heteróban. A zeneszerző ugyanaz (az idei férfi műsorvezető), tök ugyanolyan az egész. Semmi említésre méltó. "Még sosem hallottam ilyen drámai dudadéjt."

22:42 - Orosz énekes, Edvin Marton hegedül, szurkolhatunk. Az oroszok is kitermelték a saját Enrique Iglesiasukat. Edvin Marton hegedűje néha szól, néha nem, mindenesetre nagy áhitattal rángatja magát, csodálom, hogy nem fűrészeli ketté a Stradivarit. Pluscsenko elkezd három négyzetméteren korizni körülöttük, ez screenshotért kiált, sajnos az most nem megy. Vajon elvágja-e az énekes meztelen lábát a korcsolya hercege? Marton a performansz végén kinyújtja a kezét, még a színpadon kéri a gázsit.

22:45 - Norvégiának is nagyon gazdag a popzenei háttere, erre kirendelnek ide egy tehetséges háttérénekest, akiben egyéniség nincs. A szám is teljesen nulla.

Vége.

Szerintünk vagy horvátok vagy Sebastien. A show még megy tovább, de nekem elfogyott a türelmem.

4 komment

Címkék: zene 2008 eurovision eurovíziós dalfesztivál belgrád liveblog

A bejegyzés trackback címe:

https://ismerosvalahonnan.blog.hu/api/trackback/id/tr45485760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neverspeakawordagain · http://www.apcistuntteam.hu 2008.05.25. 21:03:13

sajnos most sem volt egy zene sem amire azt mondtam volna h. húúú ez dejóó...
am jó az írás :)

csoo · http://newkidsontheblog.blog.hu 2008.05.26. 09:19:49

"Pluscsenko elkezd három négyzetméteren korizni körülöttük..." először azt hittem, hogy ez a te poénod, bár mondjuk akkor is röhögtem, amikor kiderült, hogy ez komoly :DDD tényleg jó lett.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.05.26. 15:30:55

kicsit ambíciózus terv volt, mert egyszerre próbáltam blogolni, figyelni a tévét és az asszonnyal szidni az egészet, de azért örülök, hogy sikerült.

xyzdg1981 2008.05.26. 19:14:24

nekem az azeriek is bejöttek mert perverz vagyok :) az elején a manus majdnem hozta a klausnomis szintet, de sajnos csak majdnem... Tellier győzelmének én is jobban örültem volna, dehát...
amúgy Goran B volt a legjobb az egész műsorban (sztem; azért elég ciki, hogy az átvezető műsorszám mérföldekkel veri az összes többit)
süti beállítások módosítása