HTML

ismerős valahonnan

Meghallgatom, megszeretem, megírom, ti is meghallgatjátok, megszeretitek, de nem írjátok meg, mert az lenne milyen már.

Friss topikok

  • Faby: Tudtam, hogy ismerős valahonnan, most már a forrását is ismerem, köszönöm. De! A "megfolytotta" mi... (2019.06.27. 16:56) Spanyolviasz: Walk Like James (The Four Seasons + Bon Bon)
  • tkábeles: Ákos dalai nem csak dalszövegek,hanem versek is. Általában versírás közben az ember nem a betűkre ... (2010.05.22. 10:25) Eszperente messiás
  • SLACÓ: ...akárki volt, gyenge dolognak tartom a COHIBA szivarok gyűrűjének szín- és forma világát konvert... (2010.03.23. 22:00) Friss vér
  • Bögrecast: Datarock interjú, itt és most www.radiobogre.com/index.php/adasok/34-interju/227-datarock-interju (2009.05.29. 13:21) Fa-Fa-Fa Heads (Talking Heads + Datarock)
  • Bögrecast: Datarock interjú, itt és most www.radiobogre.com/index.php/adasok/34-interju/227-datarock-interju (2009.05.29. 13:20) Datarock 'n' roll (update)

Törökgyümölcsök

2008.09.17. 21:43 bakfitty

Azt hallottátok már, hogy Törökország az új Svédország a blogzenében? Pedig igaz: van egy vállalható experimentálpop együttesük, és két elektronikus zenész, akik közül az egyik befutott előadóknak a remixel, a másik pedig a helyi ízeket vagdossa újra. Ha így folytatják lassan be kell engednünk őket is az EUba.

 

De akkor kezdjük sorban. A kísérleti popzenekar alatt a Ekin Sanac és Berna Göl duettjét, a Kim Ki O-t gondolom, akik egy teljesen meglepő, a nemzetközi mindenféle egzotikus freakséget zabáló piacra is alkalmas, házi kiadású lemezzel jelentkeztek. Ez lenne a 2007-es En Az Iki, En Fazla Sekiz, amit nem is tudom, hogy lehet-e hivatalos terjesztésben kapni bárhol a világon, mindenesetre érdemes lenne, szép vegyülete a korai Magnetic Fields-re hajazó hideg szintiknek és a Deerhoof-féle hülyüléseknek, de mindez vagy harmadannyi sebességre lelassítva, kizárólag szintin és basszuson előadva. Jens Lekman nagyon szereti őket, ígyhát én is. Azóta kiadtak egy másik lemezt is idén februárban Digerleli Nerde címmel, na majd jól meghallgatom azt is mindjárt.

Bogdan Irkük, avagy művésznevén Bulgari nyilván nem akkora felfedezés azoknak, akik minden 0-day DJ megjelenést azonnal húznak le a privát torrent oldalakon, engem viszont rendesen oldalba vágott a Jens Lekman remixe (észreveszi valaki a kapcsolatot?), amit a Sipping on the Sweet Nectarhoz készített, csupa jóság csilingelő szintikkel, kiállásokkal és török tengerparti hangulattal. Amit most jelenleg baszhatok, mert itt remegek a kora őszi fagyos lakásban, de ez a szám legalább hat perce besütteti a napot a hangfalakon keresztül. Irkük sem kizárólag remixekben utazik, elég sok 12" megjelnése volt már, de eddig egyik sem kötött le, amiket hallottam, mind olyanok voltak, mint valami lanyha Lindstrom B-oldal, nekem bőven elég ez a bérmunkája is.

A reeditekkel nem lehet elég behatóan foglalkozni, hiába próbálkoztam. De legalább így nem kell megmagyaráznom, hogy mi az istent művel Baris K a török táncdalzene bajszos hercegeivel - a mai táncparkettekre varázsolja őket, de hálistennek tüctüctüctüc nélkül, inkább teker itt meg ott egyet a potmétereken, hogy vastagabb legyen a basszus vagy üssön az az üstdob rendesen. Kamuran Akkor eredetijét még nem hallottam, de asszem be fogom pótolni. Baris amúgy nem volt még olyan aktív, mit Irkük, csak pár blogra csepegtetett el mixeket (nevezetesen az Eurasia mixeit, amiben hazájának 70es évekbeli zenéjét keveri egymásba - az egyik felkerült a Beats In Space-re is) meg egyéb reediteket, de a myspace-en hallgatható néhány saját száma is.

Kim Ki O - Dogru

Jens Lekman - Sipping On The Sweet Nectar (Bogdan Irkük aka Love Nectar Mix)

Kamuran Akkor - Ikimiz Bir Fidaniz (Baris K Edit)

ezt az utóbbit a csodálatos alainfinkielkrautrock blogról loptam, köszönet nekik

Szólj hozzá!

Címkék: mp3 zene törökország kim ki o bogdan irkuk baris k

A bejegyzés trackback címe:

https://ismerosvalahonnan.blog.hu/api/trackback/id/tr2668643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása