HTML

ismerős valahonnan

Meghallgatom, megszeretem, megírom, ti is meghallgatjátok, megszeretitek, de nem írjátok meg, mert az lenne milyen már.

Friss topikok

  • Faby: Tudtam, hogy ismerős valahonnan, most már a forrását is ismerem, köszönöm. De! A "megfolytotta" mi... (2019.06.27. 16:56) Spanyolviasz: Walk Like James (The Four Seasons + Bon Bon)
  • tkábeles: Ákos dalai nem csak dalszövegek,hanem versek is. Általában versírás közben az ember nem a betűkre ... (2010.05.22. 10:25) Eszperente messiás
  • SLACÓ: ...akárki volt, gyenge dolognak tartom a COHIBA szivarok gyűrűjének szín- és forma világát konvert... (2010.03.23. 22:00) Friss vér
  • Bögrecast: Datarock interjú, itt és most www.radiobogre.com/index.php/adasok/34-interju/227-datarock-interju (2009.05.29. 13:21) Fa-Fa-Fa Heads (Talking Heads + Datarock)
  • Bögrecast: Datarock interjú, itt és most www.radiobogre.com/index.php/adasok/34-interju/227-datarock-interju (2009.05.29. 13:20) Datarock 'n' roll (update)

Spanking New #1 (Kleerup, New Bloods, Black Devil Disco)

2008.06.04. 13:53 bakfitty

Csak úgy minden rendszer nélkül.



A Kleerupra már tavaly ráizgult minden popguru, ő volt a producere Robyn With Every Heartbeat c. számának. Vagy Robyn volt a vendégvokálos Kleerup számán? Nem tudom eldönteni, a With Every Heartbeat megjelent mindkettőjük lemezén. Aztán a tavalyi viszonylagos csend után idén elkezdtek szivárogni a hírek, hogy Kleerup is kihozza a saját lemezét, aztán potyogtak a neten a kollaborácók Titiyoval meg Lykke Livel, és végre májusban ki is jött a rendkívül fantáziadúsan Kleerup címett kapott nagylemez. Iszonyat sokszor meghallgattam már, de még mindig nem tudom eldönteni, hogy ismerjem el a gagyiságát, vagy tényleg valami elképesztően jó popzene. A Robyn-féle szám jó utat mutat a többihez: klasszikus Europop/Eurodiszkó, rengeteg szintivel meg dobgéppel, érzelmes vokálok és mindig valami extra (vonósok, gyerekkórus), hogy izgalmas maradjon. A vendégekkel felvett dalok is izgik, a Neneh Cherry-s Forever ugyan már nagyon-nagyon átlépi a giccset (a világbékéről nekem ne a diszkóparketten papoljanak), de az instrumentális betétek is nagyon jók. Ebből ízelítő a Chords, ami egyszerű, mint a fakanál, de meleg nyári estékre jó.




A poszt-punk hatásait nem lehet ignorálni, és egy-két nagyon béna próbálkozástól eltekintve a poszt-punk revival együtteseit sem tudom megunni. Már ha ilyen klasszicisták, mint a New Bloods. Ők ugyanis ez ESG-féle minimálfunkot veszik alapul, de gitár helyett hegedűvel. A Secret Life című albumuk is nagyon jó, és nemcsak jó hanem rövid, az a huszonvalahány perc pont annyi, amennyit ideges kajabálásokból, vastag basszusokból és visító hegedűből el tudok viselni.


A Black Devil Disco Clubról még mindig nem lehet őszintén eldönteni, hogy a francia és egyetemes tánczenének valami iszonyatosan fontos és rettentő ideig elfelejtett klasszikusa, vagy Luke Vilbert, a Rephlex kiadó atyjának vicce. A sztori szerint Bernard Fevre 1978-ban kiadott még Black Devil névvel egy Disco Club című albumot, ami valami elképesztően komor és szintetikus tánczene, főleg a korhoz képest, és miután a Chemical Brothers kiásta, hogy egyik számának a sample-alapja legyen, a Rephlex pár évtizedes késéssel kiadta. Ezt követte aztán a 28 After, 2007-ben, ami PONTOSAN ugyanolyan volt, mint Fevre 28 évvel ezelőtti lemeze, szinte ugyanazokkal a melódiákkal és effektekkel, de persze új szövegekkel és dalcímekkel. Az Allmusic például másfél csillaggal húzta le a francba, mondván, hogy ez viccnek is rossz, meg csak a hipsztereknek tetszik az ilyen, nodehát én az lennék, úgyhogy nekem bejött. És most itt a folytatás, az Eight Oh Eight (vicces utalás a Roland 808ra), amiből itt van a Never No Dollars, ami megint kábé ugyanazzal a szisztémával dolgozik, és nekem még mindig bejön.

3 komment

Címkék: mp3 zene skandináv kleerup new bloods black devil disco club

A bejegyzés trackback címe:

https://ismerosvalahonnan.blog.hu/api/trackback/id/tr87503207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gurkaserpa 2008.06.04. 23:28:58

ez a Kleerup szerintem elég langyi. néhány számban megvan az a Röyksoppos, északi édes-szomorús lebegés, de összességében nem egy nagy hűha. Neneh Cherryért meg nagyon kár, olyan az a szám, mintha Kelly Family lenne basszus

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.06.04. 23:32:16

langyinak langyi, de valami miatt képtelen vagyok mostanában mást hallgatni az utcán. én sem értem.

gurkaserpa 2008.06.04. 23:44:54

rejtély. egyébként tudtad, hogy a hipszterek az új emók? :DDD
süti beállítások módosítása